Канада даде съгласие за разкриване на още две избирателни секции за изборите у нас. Това съобщи Министерството на външните работи. (МВнР). Те ще бъдат в град Монреал - Грийнфилд Парк и Кот де Неж. За тях посолството на България в Отава отправи молба за промяна на първоначално подадените адреси във връзка с възникналата сложната епидемична обстановка. На българското дипломатическо представителство е съобщено още, че се дава съгласие и за промяна (по предложение от организатора на място) на местоположението на избирателната секции във град Вон.

С това Канада дава съгласие за откриване на нейна територия на всичките 13 избирателни секции, поискани от посолството във връзка с изборите. От Департамента на външните работи, търговията и развитието подчертават, че съгласие за разкриване на избирателни секции, които се намират извън задграничните представителства, се дава по изключение.

Безпрецедентен брой българи зад граница се стягат за изборите

Безпрецедентен брой българи зад граница се стягат за изборите

Всички усещали огромния залог на предстоящия вот

Канадската страна посочва изрично, че в населените места, в които по изключение се дава съгласие за разкриване на избирателни секции, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване. Осигуряването на обществената безопасност и сигурността на помещенията, където ще се гласува, следва да бъде направено от страна на дипломатическите и консулските ни представителства.

Канадската страна отбелязва още, че в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и издаваните от страна на федералните и провинциални здравни власти актуални разпоредби, съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план.