Срещу разделението на хората по етнос и религия и за толерантността се обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в словото си в Джебел. 

Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

"Рамазан е месец, който съдържа много мъдрост, месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан е символ милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на берекет на братството".

Това заяви той пред събралите се над 10 000 души на площада в Джебел за отбелязването на 29-та годишнина от трагичните събития по време на т. нар. "възродителен процес".

Присъстваха още заместници, депутати, кметове и членове на ДПС, както и турският посланик Хасан Улусой, генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

"В нашата страна живеят различни етноси, които изповядват различна религия и ние най-добре знаем силата на думата "толерантност" и никой не може да ни я отнеме. Тя ни дава сила, разум , осъзнаване и отговорност като граждани. Да живеем заедно в разбирателство, в мир със себе си и околните.", с този призив Мустафа Карадайъ се обърна към всички на площада. 

"Но тези, които противопоставят и разделят, те нямат право да стоят под знамената на демокрацията. Тези, които сеят омраза нямат място под знамената на демокрацията. Тези, които искат България да напусне НАТО и ЕС нямат място под знамената на демокрация, само че не можем да подминем и тези, които им подариха участието във властта - основната отговорност е тяхна", каза още той, като за пореден път повдигна тази тема в изказванията си. 

Председателят на ДПС и активисти поднесоха цветя пред чешмата, изградена в памет на жертвите в центъра на града.