В комшията гори. Това предупреди от трибуната на Народното събрание (НС) лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Ние имаме проблем, подчерта той. Не можем да се правим, че нищо не се случва, смята Карадайъ. Ситуацията е сериозна, допълни лидерът на ДПС.  Той изрази възмущение, че сме единственият парламент в света, който няма декларация във връзка с нападението на Русия срещу Украйна. Занимаваме се с точки, запетайки, каза Карадайъ. В тази ситуация нито коалицията, нито властта е по-важна от държавата, подчерта той.

Десислава Атанасова също призова НС да преосмисли дневния си ред. Пет часа нямало съгласие в парламента за обща декларация, по думите й. ГЕРБ направили достатъчно компромиси и чакали достатъчно, за да започне работа по декларация на Народното събрание за инвазията в Украйна. Тя настоя в 16.00 в парламента да дойдат службите, военният и външният министър за закрито заседание, на което да се обсъди ситуацията. Атанасова бе категорична, че днес е време за единение в парламента.

НАТО активира отбранителни планове, мести войски

НАТО активира отбранителни планове, мести войски

Столтенберг напомни за член 5 от Договора

Андрей Гюров от ПП настоя да се приеме бюджетът и утре да има закрито заседание за Украйна. Несериозно било да се остави държавата без бюджет в тази ситуация, според него.

Йордан Цонев обеща ДПС да работи денонощно до приемане на бюджета, но призова днес да се чуят службите. Той настоя българската държавност и парламент да излязат с позиция.

Опозицията иска да ви помогне в момента, включи се и Тома Биков. Той прогнозира, че България рискува да изпадне в неадекватна позиция.

Парламентарният шеф Никола Минчев предложи днес парламентът да работи до гласуване на бюджета. Предложенията на опозицията не минаха.

Румен Радев: Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят стратегически бомбардировачи

Румен Радев: Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят стратегически бомбардировачи

България стои в колективния отговор на предизвикателството пред европейската сигурност

При тази сложна ситуация не си заравяйте главата в пясъка, настоя Халил Летифов от ДПС.

Даниел Митов също обеща ГЕРБ да участват в гласуването на бюджета, но поиска да има декларация за Украйна. Ще работим ден и нощ, ако трябва, увери депутатът от ГЕРБ. Срамота е българският парламент да няма все още декларация за започналата война в Украйна, допълни той.

След прегласуване предложението на опозицията мина.