Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод на отношенията му с Пламен Бобоков, съобщава bTV.

Той напомни, че още в началото е заявил ясно, че с този човек са приятели и имат нормални лични човешки взаимоотношения.

Днес обаче Бобоков заяви, че е разочарован от отношението на Каракачанов, който е кръстник на неговите деца.

Каракачанов обаче не знаел за какво е разочарован бизнесменът, който заедно с брат си в момента е разследван за нелегален внос на боклук от Италия.

Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова, категоричен бе вицепремиерът.

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

Бизнесменът отрече за каквито и да е неправомерни и престъпни действия

Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, пък ако щете и полиция, като вицепремиер отговарящ за полицията и за част от службите, да им оказвам каквото и да било влияние или давление при изпълнение на техните задължения, каза още той.

По негови думи Бобоков не е търсил помощ от него в това отношение. Иначе отношенията им били нормални.

"Може би е очаквал и аз не знам какво. Но как си представяте, че аз ще отида и ще се опитам да оказвам влияние на прокурори. Това не е нормално", отсече той.

Каракачанов обясни, че се е обаждал на Бобоков поне три пъти, след като бизнесменът е бил освободен, защото били приятели.

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Нямал нерегламентирани връзки с тях, въпреки, че бил кум на Пламен Бобоков