През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо непредизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви. Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел - окървавяване на протестите.

Toва написа вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във "Фейсбук" след ескалацията а насилието на протестите в сряда.

Като българин и като вицепремиер по сигурността той застава твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите. Призовава българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт.

На българската нация е нужна не кръв, а диалог, счита той.

Сблъсъци между полиция и демонстранти на протеста в София
Обновена

Сблъсъци между полиция и демонстранти на протеста в София

Десетки ранени и задържани, стотици бомбички и други предмети полетяха към полицията

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовававм българския президент, ако не като президент, то поне като български офицер, да защити полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани, написа още Каракачанов.