"Честито Рождество Христово скъпи приятели. Отново е Коледа, време за радост, споделяне, за обич, за семейството. Днес обаче преди всичко искам да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свой близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята Коледна трапеза ще има един празен стол", публикува видеообръщение председателят на народното събрание Цвета Караянчева във "Фейсбук".

"Столът на моя силен, благороден, добър баща. С най- дълбока искреност изказвам съболезнования на всеки изгубил близък човек. Нека да намерим утеха в най- хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир".

Да изкажем почит пред паметта им, като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаване на заразата и да облекчим огромната тежест на нашите герои- медици."

"Вярвам, че с идването на ваксините животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм. Но също така вярвам във важността на един друг тип имунитет- имунитетът срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния, а изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас. В светлината на Рождественския празник и неговото послание за доброта и обич са най- големия урок за всички ни", обясни Караянчева.