Актуализацията на бюджета е изключително важна. Невероятно важно е тя да се приеме в рамките, които заложи служебното правителство, ако не искаме да има забавяне на парите за бизнеса.

Това заяви на брифинг след заседанието на Министерски съвет министърът на икономиката Кирил Петков. Повод за изказването му е вчерашната какафония в Народното събрание, приемането на взаимноизключващи се решения по отношение на повишаването на пенсиите и като цяло неяснотата относно формата, под която ще се актуализира бюджет 2021.

"Ако се променят например мерките като 60/40 - то всяка такава промяна може да доведе до забавяне на парите за бизнеса. Всяка такава промяна значи нова комуникация с Европейския съюз и забавяне от няколкото месеца. А навременната помощ е много по-добра от такава, която ще дойде неизвестно кога", заяви главата на икономическото ведомство.

Финансисти не разбират фарса в парламента

Финансисти не разбират фарса в парламента

Неизбежно е вдигането на данъци и осигуровки, предупреди Иван Нейков

Служебното правителство не е спирало нито една мярка за бизнеса, като поставя и сериозен акцент върху туризма, каза на свой ред министърът на туризма Стела Балтова. Досега са раздадени над 685 милиона лева помощи на сектора, като от тях са се възползвали над 44 хиляди фирми.

На днешното си заседание Министерския съвет одобри и въвеждането на сертификата "Община без корупция", в която инициатива си партнира с международната организация "Трансперънси интернешънъл". Целта е чуждите инвеститори да влагат средства в тези региони без да се притесняват от корупционен натиск. За сертификата вече са кандидатствали 4 общини - Видин, Русе, Бургас и Благоевград, съобщи Кирил Петков.

Гълъб Донев: Засегнатите работници ще имат помощ през октомври

Гълъб Донев: Засегнатите работници ще имат помощ през октомври

Няма да остане служител, който да не бъде подпомогнат