Това е нещо ново и не съм запозната с решението на съда за проекта "Златен век". Това заяви служебният регионален министър Виолета Комитова в отговор на въпрос дали ще бъде обжалвано решението на съда за проекта "Златен век".

Запитана за наредбата за дивото кампингуване, което предизвика протести, Комитова посочи, че в детайли не може да отговори, но ще се ангажира да я прегледа, защото вижда, че гражданите не са доволни. По думите ѝ тази наредба е съставена от предишното правителство и била предложена на няколко обсъждания.

Камарата на строителите си харесва небостъргача "Златен век"

Камарата на строителите си харесва небостъргача "Златен век"

Те изразиха своята позиция с писмо до премиера

Във връзка с протестите за Карадере, Комитова обясни, че общият устройствен план на град Бяла е работен в продължение на една година. Тя се срещнала днес с протестиращите, показала им плана и им обяснила какво е предвидено.

Комитова увери, че ще избегне лобистки закони и ще успокои агресивната нормативна среда, която се тресе от постоянни промени. Всички промени ще влизат с дата една година след обнародването в Държавен вестник. Тя получила много жалби от гражданите и смята, че не е необходимо всички хора да съставят излишни документи, като техническите паспорти за сградите. За това МРРБ се опитва да ги премахне.