Правителството срина доверието на Европа към България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със срещата на европейските лидери в Брюксел.

Нинова обърна внимание, че европейските медии пишат, че у нас се шири корупция, злоупотреба с власт и беззаконие. Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване, допълни тя.

Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа, каза още Нинова.

Според нея е много цинично Борисов да призовава в Брюксел да се подпомогнат социално слабите и безработните, в следствие на кризата, след като той не направи нищо за тях в собствената си страна.

В заключение Нинова каза, че оставката на това правителство ще върне доверието на Европа към България.

Припомняме, че вчера Борисов настоя за подкрепа за социално слабите и за хората останали без работа в следствие на пандемията.

По-рано днес заместник външният министър Милен Керемидчиев също изказа своята скептична позиция, като заяви, че очаква Борисов да се върне с празна кошница от Брюксел.