Нямам зелен сертификат, ще вляза в НС през вратата. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който коментира новите правила за влизане в парламента. Лидерът на "Възраждане" за пореден път заяви, че зеленият сертификат е неефикасен.

"Не смятам, че трябва да има двоен аршин между продавачката в мола и депутатите. Затова той трябва да отпадне, за което ние от "Възраждане" настояваме", допълни Костадинов. По думите му Народното събрание е превърнато в цирк. "Може и спешно отделение да отворим скоро", коментира той.

Петков обсъди с "Възраждане" COVID мерките
Обновена

Петков обсъди с "Възраждане" COVID мерките

Премиерът отказал да премахне зеления сертификат, но срещата минала конструктивно

Припомняме, че от 24 януари всеки народен представител ще влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Тези, които не са преболедували или нямат ваксина ще могат да се тестват във фургони, които са разположени до сградата.

Във връзка с конфликта между Украйна и Русия Костадин Костадинов коментира, че до ескалация няма да се стигне.

"Кой и по какъв начин накара българското общество да се страхува и по тази тема, въпреки че ясно се каза, че конфликт няма да има. Не е възможно нахлуване на Русия в Украйна. Украйна дори не е член на НАТО. Този разговор у нас се инициира от хора, които искат да докажат колко са верноподанически пред САЩ. Това е театрална драма", каза още той.

Костадинов е категоричен, че гарантиране независимостта на страната ни трябва да се осъществява единствено чрез български въоръжени сили.

Нито от БСП, нито от "Възраждане" притеснени дали България не изостава в НАТО

Нито от БСП, нито от "Възраждане" притеснени дали България не изостава в НАТО

Тепърва трябва да изясняваме и оценяваме обстановката