"Възраждане" разполагат с информация от вчера за изключително много проблеми на наши сънародници в Украйна. Много по-голям е проблемът с българите за украинско гражданство, които не могат да напуснат държавата, защото е затворена границата. Украински граждани, които са женени за български гражданин също не могат да напусната страната, алармира Костадин Костадинов на трибунка в Народното събрание.

4 автобуса пътуват за Киев, за да евакуират българи

4 автобуса пътуват за Киев, за да евакуират българи

Първите автобуси тръгват днес от Одеса

Той посочи, че отговорът, който получават нашите сънародници в Украйна от българското посолство, е нулев. Българската дипломация да бъде по-експедитивна и да разкрие повече телефони за връзки, настоя Костадинов и добави, че получили допълнителна информация от моряци, които се намират на пристанището в Мариопул, където се водят военни действия. "Те не могат да излязат от пристанището и да напуснат Азовско море и нямат абсолютно никаква връзка с българското представителство. Води се война, а нашата държава за пореден път липсва и отсъства", разкритикува Костадинов.

Костадинов изтъкна, че в Народното събрание има 6 "патерици" на американското посолство, а само една българска политическа организация.

150 българи ще бъдат евакуирани от Одеса

150 българи ще бъдат евакуирани от Одеса

Банките в Украйна са изчерпали наличните средства, а магазините са изпразнени

Той посочи, че от вчера шествали хора по медиите, които превърнали професионалната русофобия в поле за изкарване на допълнителни хонорари. "Тези типове създават масова паника и психоза и насаждат брутално разделение в българското общество", подчерта Косатадинов. От вчера до днес не спряло да повтарят как в България трябвало да се въведат войски, как ако случайно американските не искат да дойдат само, да ги поканим. От днес истерията и антибългаризмът надделяват до такава степен, че започна да се говори за това, че не трябва да се празнува 3 март, възмутен е лидерът на "Възраждане".

Русия затвори Азовско море по инструкция за "вътрешни морски води"

Русия затвори Азовско море по инструкция за "вътрешни морски води"

След получено от Министерство на отбраната

Той настоя за уважение към България и към народа ни и да не се създават паника и психоза в обществото. "Ние сме склонни да разберем тяхното военолюбие и бихме приветствали всеки един от тези евроатлантически ентусиасти, ако хванат автомата и се запишат доброволно в украинската армия. Меката китка трудно носи автомат, защото е тежък, но биха ли подкрепили и биха ли поощрили? Като гледам каква сган се изкарва по медиите, могат да оформят цял батальон. Нали говорихме за батальон, че трябва да се направи, ами то батальонът в момента води война с пръскане на слюнки от телевизионните студиа, но така или иначе виждаме, че бойният дух е висок. Нека да заминат, да се включат в украинската армия и да оставят България намира. Нека не насаждат паника и психоза в българското общество. Не всички получават заплати от чужди посолства", призова Костадинов.

Българската бойна група – до 1 000 души и хъб за учение и тренировка

Българската бойна група – до 1 000 души и хъб за учение и тренировка

Включва се американски контингент от 100-150 военни с 15 бойни бронирани машини