Несериозно е, след като премиерът се е срещал с руската посланичка, да отправя обвинения, че аз съм се срещал с нея. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в отговор на въпрос в Народното събрание, след като днес от трибуната Кирил Петков го обвини, че е имало среща между двамата.

Срещата беше от първо лице, на 1 март, по повод трети март, не е официална, бяхме пет минути заедно, в рамките на дипломатическия протокол. Състоя се по време на концерт, на който бяха и други посланици - на Казахстан, на Палестина, каза той.

Това, което аз казах - съм сигурен, че Петков не го е казал. Не да четеш инструкциите, които са ти дали американците... Безкрайно нагло е такива хора да правят такива внушения, категоричен бе той.

Петков: България подкрепя ЕС за по-строги санкции срещу Русия, но без газа

Петков: България подкрепя ЕС за по-строги санкции срещу Русия, но без газа

Намекна, че не сме единствената страна в ЕС

Като "опит за убийство" Костадинов определи наложените му с помощта на българските служби санкции за 10 г. забрана за посещение в Украйна. "Някой разчиства вътрешно-политически си сметки на външен терен", добави той и потвърди, че има черен печат в паспорта за 10 г. Припомняме, че вчера Костадинов свика пресконференция, на която подробно разказа за приключението си в Украйна и обвини българските служби за ареста му и заплахата за живота под дулата на украинските спецчасти.

"Ние считаме, че трябва да се съхрани живота на сънародниците в Украйна и че не бива във военния конфликт българите да бъдат по средата. В случай на пострадали българи вината ще е и на Русия", заключи Костадинов.