КПКОНПИ образува производство за конфликт на интереси срещу Николай Събев, министър на транспорта и съобщенията, и неговия заместник Илия Илиев.

В сигналите се твърди и че Събев е назначил за свой заместник Илия Илиев с ресор "железопътен сектор", въпреки съществуващите данни, че Илиев е свързан с частни дружества, чиято основна дейност е изграждане на железопътна инфраструктура.

Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За Николай Събев и Илия Илиев конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството - той се твърди в постъпили сигнали, и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред.

В Софийски градски съд е внесен иск и срещу Александър Тумпаров. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков. Стойността на исковата претенция е 14 219 885,14 лв., като в нея е включена стойността на един недвижим имот и едно моторно превозно средство.