През последната година дигитализацията стана водеща в нашия живот, като и банковият сектор не изостава от тенденцията. Fibank ни дава възможност да си издадем кредитна карта изцяло от дома, вместо да се отидем до клон на банката.

Банковите карти увеличават своята популярност и в Европа — най-вече благодарение на повишената и допълнителна защита, която те ни дават при пазаруване в интернет. Fibank, която е лидер в дигиталните разплащания на родния пазар, предлага възможност да заявим своята кредитна карта през интернет — или по телефона, ако предпочитаме този вариант. Банката е помислила и за клиентите, които искат дебитна карта, тя също може да се издаде онлайн и да бъде доставена до вас, без да имате нужда да излизате от апартамента.

Как става това?

Всеки, без значение дали е клиент на банката, или не, може да посети линка: http://cards.fibank.bg/ или да отвори приложението My Fibank на телефона си и да кандидатства за кредитна карта. Документите се подписват изцяло онлайн, а картата идва с куриер в цялата страна.

Сигурно ли е?

Потребителят просто трябва да отбележи, че иска да подпише документите онлайн и да получи картата си по куриер. Притеснения за сигурността не трябва да има, тъй като картата пътува неактивна. Активацията ѝ става според описаното в документите упътване — чрез интернет банкирането на Fibank или чрез мобилното приложение My Fibank — чрез въвеждане на последните осем цифри и потвърждаването чрез парола или биометрия в мобилното приложение. Практиката гарантира, че никой, освен Вас, не може да я активира. Същата е процедурата, ако решите да я заявите по телефона на контактния център на банката — *2265 (Bank).

Управлението на картата също става през електронното банкиране или от мобилното приложение. С My Fibank потребителите могат да "спират" дадена карта, ако тя вече не им е необходима. Възможно е и увеличаване и намаляване на лимитите по картите. Чрез мобилното приложение потребителите също могат да заявят вноска или теглене по картата.

От Първа инвестиционна банка подчертават, че този метод е не просто по-удобен, а и по-безопасен по време на пандемия, тъй като няма нужда да посещавате банков клон и да се срещате с други хора.

ПИБ "подслажда" предложението и като предлага кредитни карти без такса за цялата първа година, както и с 0% лихва за първите три отчетни периода. Тегленето от банкомат също е безплатно за една година.