"Воля" предлага създаване на работна група в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и кризисен щаб към МОН срещу детската агресия. Политическата формация призовава всички парламентарни партии да се присъединят към националната кауза - да опазим децата.

По този повод от "Воля" прочетоха декларация в НС, изброени бяха много случаи на насилие в училищата като се натърти на последният от Шумен, където пострадалото дете е с разкъсан далак. От партията Декларираха, парламентарната група на "Воля" ще подкрепи всички спешни мерки в тази посока.

Шестокласник е с изваден далак след побой в училище

Шестокласник е с изваден далак след побой в училище

Две момчета се скарали заради топче...

"Да създадем работна група в рамките на комисията, която да обследва всички случаи на насилие и смърт на деца в учебните заведения. Предлагаме да бъде използвано цялото ни парламентарно влияние и да се създаде кризисен щаб към Министерството на образованието, нека инспекторатите да влязат в ролята си", заяви депутата от "Воля" Кръстина Таскова.

Тъй като от "Воля" нямат право да инициираме създаването на комисия, Таскова се обърна лично към Цветанов "като председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и като родител на три деца".

Двама 14-годишни пребиха по-голям съученик в Сливен

Двама 14-годишни пребиха по-голям съученик в Сливен

Момчето е с травма на черепа

"Въпреки че съм православна християнка смятам, че не може да се молим само на Господ децата ни да се върнат живи и здрави след училище", завърши Таскова.