Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува открито производство срещу Агенция "Пътна инфраструктура" по жалба на охранителната фирма "Вадим" ООД. Решението е публикувано на страницата на КЗК.

"Вадим" ООД е подала жалбата на 30 септември, като откритото производство е образувано днес, и е срещу Решение № D37217275/18.09.2024, ОП №1 на АПИ за "Осъществяване на охрана чрез сигнално - охранителна техника /СОТ/ и жива, невъоръжена, денонощна охрана на имоти - държавна собственост". 

Жалбата е подадена по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Припомняме, че това е второ образувано открито производство от КЗК срещу Агенция "Пътна инфраструктура". На 16 септември дружество "Обединение Зебра - Мегахим" подаде жалба по Закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) срещу решение на пътната агенция от 4 септември 2024 г. за "Полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища на страната, стопанисвани от АПИ съгласно ЧЛ. 19, АЛ. 1, Т. 1 от Закона за пътищата". Обществената поръчка е разделена на обособени позиции. Жалбата касае обособена позиция № 2 - Северен централен район, включващ областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.

Откритото производство беше образувано на 27 септември. 

КЗК проверява обществена поръчка на АПИ за полагане на маркировка в няколко области

КЗК проверява обществена поръчка на АПИ за полагане на маркировка в няколко области

По жалба на дружеството "Обединение Зебра - Мегахим"