По разпореждане на премиера Бойко Борисов 9 души - лекари и психолози, от Военномедицинска академия заминава с правителствения самолет за Охрид.

Два медицински екипа от състава на Военномедицинска академия - София ще отпътуват за Република Македония с правителствения самолет,  заедно със заместник-министъра на външните работи Марин Райков.

Те ще окажат помощ на пострадалите при трагичния инцидент в Охрид. В състава на екипа са включени шест лекари - реаниматор, коремен хирург, кардиолог, анестезиолог,  двама психиатри, както и две медицински сестри.

Ръководител на екипа е полковник доцент Евгени Белоконски - заместник-началник на ВМА по лечебно-диагностичната дейност и началник  на  катедра "Спешна медицина и коремна хирургия".

Министърът на отбраната Николай Младенов предложи пълно съдействие на  своя македонски колега Зоран Коняновски. Двамата министри на отбраната поддържат постоянна телефонна връзка.

Министерството на отбраната има готовност да изпрати самолет „Спартан" за жертвите.

По-рано днес министър-председателят правителствения самолет ТУ-154 спешно заминава за Охрид и с него ще се приберат в страната българските граждани, пострадали при инцидента с туристически кораб днес в Охридското езеро.