Ловеч затяга контрола по спазването на мерките заради коронавируса от днес по решение на Общинският оперативен щаб.Преустановят се посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината. Без публика при провеждане на спортни мероприятия. Препоръчва на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция.

Ограничава се командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност. Съвместно с органите на МВР и РЗИ, въвежда засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки. Община Ловеч въвежда засилен контрол за спазване на разпоредбите на Закона за закрила на детето и за недопускане на деца под 18 години на обществени места след 22.00 часа без придружител.

Въвеждат вечерен час за непълнолетни в Гоце Делчев

Въвеждат вечерен час за непълнолетни в Гоце Делчев

От 21.00 часа вечерта до 6.30 часа сутринта

От общината препоръчва на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт. Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет. Препоръчва на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на м. октомври 2020 година.

По-рано днес министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов посети града. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на министъра на здравеопазването- кристал със символите на града.