В настоящите несигурни времена, когато качествените напитки и тяхното съхранение са от огромно значение, любимите на потребителите сокове Queen`s продължават да въвеждат най-добрите практики и иновации на пазара. Новата опаковка на разфасовките от 1 литър - Tetra Stelo Edge се характеризира с разпознаваем по-издължен силует, ергономична форма на капачката за по-лесно захващане и отваряне с едно движение, както и с грижа за природата.

Производителят на новата опаковка, водещата международна компания в тази област - шведската Tetra Pak, предизвиква истинска революция в световната индустрия на хранителните опаковки през 50-те години на миналия век с изобретяването на асептичната картонена опаковка, която прави възможно за първи път разпространението и съхранението на течни хранителни продукти без охлаждане. Оттогава Tetra Pak непрекъснато подобрява своите технологии и най-новото ѝ предложение не прави изключение.

Новата опаковка се отличава с най-иновативния дизайн на капачката в цялото портфолио на компанията до момента, който включва "крилца", подпомагащи лесното ѝ отваряне с едно движение, както и мембрана, която защитава продукта и осигурява още по-високо ниво на безопасност при съхранение на продукта, преди той да стигне до потребителя. Тя е изработена от 25% по-малко пластмаса от преди и включва допълнителен защитен ринг, който гарантира на потребителите, че продуктът не е бил отварян.

Подобреният издължен и стилен силует на опаковката осигурява по-удобен захват и лесно наливане на напитката с едно движение, като едновременно с това изглежда елегантно, модерно и отличимо на рафта в магазините.

Не е пренебрегната и все по-важната за потребителите грижа за природата - новата опаковка е произведена основно от материали от възобновяеми източници. Близо 70% от нея е направена от картон от дървесина, идваща от отговорни източници, сертифицирани или контролирани от Съвета по стопанисване на горите, по известен с английското съкращение FSC (Forest Stewardship Council). Това е международна организация с нестопанска цел, основана през 1993 г., с цел насърчаване на отговорното управление на световните гори чрез прилагане установени стандарти за горските продукти, заедно със сертифицирането и етикетирането им като екологично чисти.