Оставям "Люлин" в тежка обстановка.
Това заяви новоназначеният директор на Столична дирекция полиция (СДП) Николай Янев.

Той заяви, че като началник на 9-то РУ се е запознал от близо с проблемите на квартал "Люлин", който по думите му е като един голям град.

Това е работнически квартал, в който възпитанието е поизчезнало и позагубено. Знаете, че от „Люлин" са произведени най-големите босове, заяви още Янев.

На въпрос от какви мерки се нуждае СДП, за да се подобри работата й, Янев заяви, че първо трябва да се ориентира в обстановката в СДП, но приоритетите са същите, каквито на МВР.

На церемония в сградата на СДП бяха изчетени заповедите за назначаването на Николай Янев и на Даниел Пашов като негов заместник.

Заместник-министърът на вътрешните работи Андреев изрази благодарност от името на вътрешния министър Миков към досегашният ръководен екип в СДП.

Главният секретар Павлин Димитров отново очерта основните приоритети и пред новото ръководство - подобряване структурите на СДП, засилен контрол на лоялността на служителите на МВР, подобряване на капацитета на полицейското разследване и подобряване на възнагражденията на служителите в системата.