Малтретираното дете от Перник ще се среща веднъж седмично с баща си. По думите на социалните работници детето се чувствало добре.

Седмичните им виждания са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който вече е подал заявление, че има желание да го отглежда. Всички останали роднини са отказали чрез декларации да поемат грижите за него.

След като се разбра от социалните мрежи за случая, бащата беше насочен към социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Той е избрал да ползва услугите на S.O.S Детски селища. Първата стъпка е да му бъде изготвена индивидуална оценка на родителския потенциал, след което специалистите ще работят за надграждането му.

Психолог ще работи с малтретираното 3-годишно дете от Перник

Психолог ще работи с малтретираното 3-годишно дете от Перник

Детето е временно настанено в приемно семейство

До връщането на детето при баща му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето вече има личен лекар в Перник и е преминало преглед. Проведени са разговори от началото на септември да започне да посещава детска градина.

Междувременно майка му продължава разпоредените от съда изследвания, свързани с психичното й здраве.

Припомняме, че на 19 юли полицията в Перник започна разследване срещу насилие над дете. Причина затова бе публикуван видеоклип в социалните мрежи, където се вижда насилие над детето.

В клипа, заснет от самата майка, се чува как тя оправдава насилието с думите: "Понеже баща ти не те обича и мен не ме обича", преди да бие детето си.

По-късно 32-годишна жена и 3-годишно момиченце бяха отведени в районното управление

На 20 юли детето бе настанено в приемно семейство, а на майката и бе назначена психична експертиза.

Същият ден задържаха и бащата на битото дете в Перник. От отдела "Закрила на детето" в Перник съобщиха, че с насилието над детето жената е искала да накаже баща му, тъй като той не им обръщал достатъчно внимание

След разпит на жената той е признал, че знае за насилието над дъщеря му, но не е предприел нищо. Според него майката се грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение.