Законът за "спящите акции" има огромен корупционен и криминален потенциал. Придобитите по време на приватизацията ценни книжа може да бъдат загубени, ако бъде приет законът за "спящите акции". Това каза Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" в ефира на bTV.

По думите му "спящите акции" са едва 14% от всички, които попадат в обхвата на действие на този закон. В него съществува възможността да се случи разпореждане и с други намерения, извън тези да ги търгуват на борсата. Огромна част от тези акции и не могат да бъдат търгувани, обясни Манолов.

Ако говорим за корупционния потенциал той изглежда така: Идва един фонд, който има право по закон да говори от името на собствениците. Той отива на акционерно събрание и говори нещо, което му е хрумнало от името на много хора, които не са го упълномощавали, а е получил делегация по закон, обясни Манолов.

Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов за проекта за ценните книжа

Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов за проекта за ценните книжа

Икономическите и социални мерки за преодоляване на кризата също сред темите

Във връзка с боновите книжки, Манолов посочи, че от тази работа щели да намажат дебело филията няколко човека и по думите му след 20 години, някой главен прокурор ще тръгне да го разследва.

Капацитетът тези измами да бъдат разкрити е много малък, поясни Манолов. Схемата е измислена много отдавна и сега се прави поредния опит да се пробута, бе категоричен той.

За съжаление, честният интерес не е толкова много, колкото на мен би се искал, заяви Димитър Манолов.

Припомняме, че синдикати и работодатели поискаха преди два дни спешна среща с премиера Борисов именно във връзка със законодателството, предложено от МФ, което в момента се обсъжда в Народното събрание.