Оценката на служебния кабинет ще бъде според степента на ангажираност на служебните министри към сигналите в Комисията по ревизия. Очакваме работата по изясняване на това как са харчени парите на българските данъкоплатци да продължи с максимална ангажираност. Това заяви Мая Манолова пред медиите относно назначения служебен кабинет.

Очакваме ангажираност от служебния земеделски министър със сигналите от земеделски производители, за да се види, че освобождаването на бизнеса от рекета на властта не е било само в рамките на Комисията по ревизията и продължава, каза Манолова. Тя допълни, че очаква ангажираност и от служебния министър на енергетиката относно истината за изграждането на Балкански поток. Очакваме служебният министър на икономиката да направи проверка как скандалните "Монтажи" и ДКК са харчили парите, получени щедро с постановления на Министерския съвет, заяви тя.

Биографиите и жизненият път на новите служебни министри

Биографиите и жизненият път на новите служебни министри

Това е второто служебно правителство, назначено от Румен Радев

Манолова бе категорична, че задача на служебния кабинет е разкриването истината за управлението на Бойко Борисов и как са харчени публичните пари. Втората задача е осигуряването на честни избори, допълни тя. На вчерашното заседание на Комисията по ревизия обсъждахме как са похарчени 9 млрд. лв. Очакваме служебният регионален министър да изясни финансирането на пътните строежи. За две години са похарчени 5 млрд. лв. от "Автомагистрали" за проекти, които са превъзлагани без публичен конкурс. Очакваме истината за санирането, където има няколко "вратички" за усвояване на средства и за ВиК-холдинга за 1 млрд. лв., допълни Манолова.

Мая Манолова доволна, че осветила корупцията
Обновена

Мая Манолова доволна, че осветила корупцията

Омертата за мълчание е нарушена и примката е разхлабена, смята тя

За пет заседания Комисията по ревизията свърши повече по темата антикорупция, отколкото целият 44-ти парламент за цял мандат. Комисията е началото на връщането на доверието в институциите. Бизнесмени дойдоха в парламента и разказаха как са рекетирани, натискани, мачкани, как се иска такса спокойствие, как се отнемат бизнеси, каза още Манолова.