45-тият парламент показа, че сме на страната на хората. Ние осветихме корупцията и за пет заседания направихме това, което миналият парламент не успя. Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ. 

Дружество „Автомагистрали“ взело аванси за 1.206 млрд. лв.
Обновена

Дружество „Автомагистрали“ взело аванси за 1.206 млрд. лв.

Манолова обвини, че са давани поръчки на близки до властта фирми, Аврамова поиска да не се правят неверни внушения

По думите й Комисията по ревизия успяла да върне доверието към парламента. Комисията по ревизия била залята от жалби и сигнали от граждани. Хората повярваха и за първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дошли в Народното събрание, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на който са били подложени, посочи Манолова.

Сигналите и жалбите са предадени на прокуратурата, НАП, КПКОНПИ и съответните служебни министри. Има достатъчно доказателства, смята тя.

"Вече няма как тези случаи да бъдат заметени", категорична бе Манолова, която е сигурна, че омертата за мълчание е нарушена и примката е разхлабена. Тя очаква още случаи да бъдат разкрити. Ние дадохме възможност гласа на рекетирания бизнес да се чуе в парламента, изтъкна бившият омбудсман. 

Цирк в комисията на Манолова, ГЕРБ скандира, че довела бизнесмен - "зърнар"

Цирк в комисията на Манолова, ГЕРБ скандира, че довела бизнесмен - "зърнар"

Изненадващо се намеси и бившият евродепутат Николай Бареков

ИМСВ обещали две неща и ги изпълнили - че ще има Комисия по ревизия на управлението на Борисов и че парламентът ще бъде отворен за българските граждани. Там (в Комисията по ревизия - б.р.) се видя, че ГЕРБ, които вече не са пълновластен господар в парламента много болезнено преживяха това и се превърнаха в обикновен саботьор, подчерта Манолова.

Тя посочи, че решаващата дума ще бъде на европейската прокуратурата, българската прокуратура, КФН, КПКОНПИ, КЗК и други. До най-високите етажи на властта не се стигна, но бизнесмените свидетелстваха за търговия на влияние. Подадена е топката и на органите, и на служебния кабинет, отбеляза Манолова. Тя очаква служебният кабинет да освети истината за управлението на ГЕРБ и да подготви страната за честни избори.

Томислав Дончев: Комисията "Манолова" е предизборна драматургия

Томислав Дончев: Комисията "Манолова" е предизборна драматургия

Служебното правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме

Според депутата от ГЕРБ в 45-ото народно събрание Дани Каназирева Комисията по ревизия е като фабрика на жълтини.

"Българският парламент беше използван по един некоректен начин за предизборната кампания на Мая Манолова. Това е пълна демонстрация на пълна безпомощност, разигра се един политически цирк без никакви доказателства". Toва заяви депутатът в оставка от ГЕРБ Дани Каназирева.

По думите й това е едно политическо лицемерие, а целта била да се намеси премиерът. Няма никакви доказателства, но не може по толкова грозен и безпардонен начин да се използва трибуната на Народното събрание в нечистоплътна цел и за предизборна кампания, възмутена е Каназирева.

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Трябва да се направи проверка на твърденията

Тя няма против да бъде извършена проверка, но по един по-интелигентен и образован начин. Партии, които твърдят, че са нови и носят промяната, хвърлиха България в сериозен хаос точно за три седмици, категорична бе Каназирева.

Според нея с влизането си в парламента освен да предизвикат хаос, не се чуло нищо друго. Тези хора били специално подбрани да дойдат в комисията, посочи Каназирева.

"Тази комисия се превърна във фабрика на жълтини, които да обслужват тясно партийните интереси на госпожа Манолова, за да мине четирипроцентовата бариера", отсече тя.

Каназирева посочи, че парламентаризмът не се вижда до това от 67 законопроекта да бъде приет само един Изборен кодекс. Ако тези партии наистина държат да направят проверка, най-лесният път е да сформират правителство и техните министри ще имат достъп до всеки един документ, за да се направи обективна проверка, подчерта Каназирева.

Според нея комисията довела само до един разигран театър и предизборната кампания била пренесена в парламента. На Каназирева й омръзнало Манолова да говори от името на всички хора.