Нищо от парите от актуализацията на бюджета, която прие Народното събрание, не е стигнало до бизнеса, няма министерско постановление, което създава притеснение и тревога във фирмите. Това заяви лидерът на ИБГНИ Мая Манолова на брифинг пред журналисти.

Манолова уточни, че телефоните за оплаквания към нея прегряват и настоя Министерски съвет да приеме постановление, с което да разпредели парите, да ги насочи към бизнеса, за да може фирмите да бъдат спокойни, че в условията на ковид и на галопиращ ток да получат помощи.

Манолова има волята да бори цените на тока и иска оставката на КЕВР

Манолова има волята да бори цените на тока и иска оставката на КЕВР

Влизането на ДАНС и БОП вчера в КЕВР е изключително закъсняло

Заради тоталното бездействие и безхаберие в енергийния сектор, Mанолова поиска оставката на министъра на енергетиката Андрей Живков заради липсата на мерки, които да овладеят цените на тока. Ясно е, че се правят спекулативни сделки, в които участват държавни институции. Кадрите на Борисов са във всички енергийни дружества, категорична бе Манолова.

По думите ѝ не са пипнати и правилата за борсовата търговия. Според Манолова енергийния министър би могъл да прояви активност и за парниковите газове, но не го прави. На фона на фалитите на фирми и липсата на каквато и да е реакция и действия от енергийния министър единственото, което може да бъде направено, е да подаде оставка, настоя Манолова.