След като няма политическа воля от страна на институциите за решаване на въпроса с драстичния скок на цените на тока, Мая Манолова има волята обаче да иска оставките на КЕВР.

Това обяви лидерът на "Изправи се.БГ" на брифинг пред централата на КЕВР, където гражданската платформа внесе сигнал относно критичната ситуация с "Топлофикация София".

С 500 000 лв. Топлофикация - София усъвършенствала удовлетворението ни

С 500 000 лв. Топлофикация - София усъвършенствала удовлетворението ни

И за други странни договори съобщи Мая Манолова

Манолова припомни 13-те проведени заседание на Комисията по ревизия, на които е направен преглед и анализ на мръсните сделки в енергетиката. Според оценката й влизането на ДАНС и БОП вчера в КЕВР е изключително закъсняло.

"Настояваме министърът на енергетиката да освободи ръководствата на енергийните дружества и на енергийната борса, а КЕВР да си подадат оставките и до сформирането на следващия парламент да работят в оставка", посочи Манолова. Припомняме, че КЕВР работи извън срока на мандата си, който изтече още в рамките на 44-тия парламент.

"Без категорични действия няма да има решение на проблема. Ако трябва да има и арести, да стигнат докрай", отсече Манолова. 

"В момента берем плодовете от мръсните сделки и обвързаностите в енергетиката след 12 години управление на ГЕРБ. Скокът на цените в магазините е заради безобразното управление на енергетиката. Заради назначените партийни кадри, нагласените процедури и безконтролното забогатяването на субекти, свързани с Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Делян Добрев", допълни тя.

Работодателите искат оставки наред в енергетиката - МЕ, БЕХ, НЕК и ЕСО, а и ТЕЦ Марица Изток 2

Работодателите искат оставки наред в енергетиката - МЕ, БЕХ, НЕК и ЕСО, а и ТЕЦ Марица Изток 2

Васил Велев: Ситуацията не е само от некадърност, има и умисъл

Манолова прогнозира фалит за малките фирми и скок на безработицата заради предстоящото "ценово цунами".

Манолова поиска, ако цената на парното бъде повишена, то повишението да бъде поето от правителството. По техни изчисления това ще струва 10 млн. лв. месечно.  При 20% увеличение на тока, което се очаква за домакинствата, за компенсации ще са достатъчни 30 млн. лв. на месец.

Другите компенсации от страна на държавата, за които Манолова настоява, са да се поеме на бизнеса разликата между определената от КЕВР цена на тока от 120 лв. и реалната пазарна цена от 240 лв. на мегаватчас, което ще струва между 150 и 180 млн.лв.

Манолова: 3,26 лв. ще стане цената на водата в София

Манолова: 3,26 лв. ще стане цената на водата в София

Софийска вода е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок