Бизнесменът Веселин Марешки започна да продава метана за 79 стотинки. Това е отговорът му на отхвърлянето от страна на депутатите на предложения от него референдум.

Анонимни депутати взривиха Референдум 2016 като се изгавриха с желанието на над 530 000 българи за въвеждане на регулация при формирането на цената на горивата. В отговор на безобразните им действия, бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки отговори като отново взриви пазара на горивата”, посочват от пресцентъра на инициативния комитет за организиране на референдума.

И икономическата комисия в НС поряза референдума на Марешки

И икономическата комисия в НС поряза референдума на Марешки

Остана само първият въпрос от предложените

Ниската цена на метана ще може да се зарежда на най-новия обект от веригата VM Petroleum - в Добрич.

Зареждайки на тази цена във VM Petroleum, потребителите спестяват около 65% спрямо средната цена за страната (около 1,30 лв./кг) и с около 89% спрямо настоящата цена в Добрич (1,49 лв./кг).

Според заявката на веселин Марешки тази цена би трябвало да доведе до поевтиняване на билетите за градския транспорт, тъй като метанът е основно гориво освен за таксиметровите автомобили и за част от транспортните фирми, включително и тези, които обслужват автобусните линии в градовете.

„Така от нашите действия ще спечелят и обикновените хора, което е и нашата крайна цел", коментира Веселин Марешки.

Веригата бензиностанции VM Petroleum вече има 7 обекта в цялата страна - в градовете Варна, Айтос, Габрово, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Добрич.

От инициативния комитет посочват, че в Добрич ще бъде основан и първият Комитет на Националното Освободително Движение "За чиста и свята Република" .