Ако до момента контролирахме летищата, възможностите за проникване бяха по-малки. След случая в Италия - вече гледаме и сухоземните граници. Убедени сме, че трябва общо решение, което да защити всички страни-членки. Това каза вътрешният министър Младен Маринов след срещата с баварския си колега Йоахим Херман, във връзка с коронавируса. съобщиха от БГНЕС.

Припомняме, че вчера Италия постави под карантина градове заради коронавируса. Днес стана ясно, че има и шеста жертва на коронавируса в Италия.

Новината за разпространението на коронавирус в Рим, предизвика паника. Горещият телефон на МЗ бе засипан от обаждания заради коронавируса. Хората най-често питат има ли вече ограничителни мерки за пристигащите от Италия. Вчера от външно министерство препоръчаха на българите да не пътуват за Италия.

Прегря горещият телефон на МЗ заради коронавируса

Прегря горещият телефон на МЗ заради коронавируса

Хората питат най-често за ограничитлни мерки за пристигащите от Италия

В тази връзка Маринов заяви, че всяка една държава трябва да предприеме своите действия за засилване на контрола по границата. Най-вече бърза реакция при проява на симптоми. Маринов, припомни думите на Йоахим Херман, че бързо трябва да се открие източника, за да може да се приложат ефективни мерки.

В България се говори непрекъснато за този вирус, допълни той. Маринов припомни и за срещата на министър-председателя, която трябваше да се състой утре, но бе направена днес. В нея министър-предателя свика съвета за сигурност, в който да бъдат докладвани всички мерки за министерства и институции, които трябва да бъдат взети за подготовка на България при наличие на коронавирус.

Борисов свиква Съвета по сигурността заради коронавируса

Борисов свиква Съвета по сигурността заради коронавируса

Обсъждат предприетите мерки в национален и международен аспект

Той уточни, че днес текат срещи между представители на различни институции като се преглеждат съответните планове, посочивъншния министър. Като поясни, че се отбелязват мерки, които да бъдат бързи и ефективни при наличие на вируса.