"По-добре нови избори, макар и скъпи, отколкото лошо скъпо правителство", заяви пред БНР Мария Капон, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Така тя отговори на въпроса на БНР ще бъде ли сформирано мнозинство в парламента, което да избегне нови предсрочни избори:

"Третият мандат, който има реална възможност да се състои, трябва да се случи по различен и нов начин - абсолютно прозрачно и пред очите на цялото общество. Всякакви разговори по тъмни доби в някакви стаички и някой да вади някакви реплики, извадени от контекста, това няма как да стане. Дори промяната на преговарящите е един от вариантите това да се случи, дипломацията знае как".

Според нея "група политици с просташки политически език" се опитват да провалят и възможния мандат за правителство, и възможната актуализация на бюджета.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%

Тя коментира показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година:

"Този ужас на скритите от ГЕРБ кадри връща дневния ред на правилното му място. ... Борисов и Гешев са тези, които носят най-голямата отговорност, те скриха кадрите. По-страшното е не кой е скрил кадрите, а че това се случи. Ние това го знаехме от първия ден, знаехме го от децата. ... Моралното решение е на Борисов, аз вярвам, че той има такова. но ние видяхме неговите ботуши, неговите юмруци, неговата власт. Днес ние, трите партии на промяната, имаме отговорност това никога повече да не се случи".

Маринов и Терзийски против политическа употреба на видеото с полицейското насилие

Маринов и Терзийски против политическа употреба на видеото с полицейското насилие

Проверка е направена още през 2020 г. - резултатите са в прокуратурата