Не е важно какви промени ще бъдат направени в кабинета, важно е каква политика ще продължи да води това правителство, твърди министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Налага се актуализиране на социалната програма на правителството, каза министър Масларова, тъй като някои от проблемите са се появили, след като правителството е дошло на власт.

"Ние сме на последната права от мандата, приели сме редица ангажименти и тези, които не сме реализирали досега, ще трябва да изпълним през оставащата една година."

Това заяви на среща с журналисти в Ямбол министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, цитирана от БНР.

За пример тя посочи държавната политика към деинституционализация на социалните услуги, от една страна, и очертаните тенденции възрастните хора да искат да живеят в домове за стари хора, както и увеличеният брой изоставени деца.

Министър Масларова обяви за първи път, че безработицата в страната през март е достигнала 6,79 на сто - значително под средното равнище на страните-членки на Европейския съюз.

Премахването на "професията социално слаб" Емилия Масларова определи като сериозно постижение на министерството, което не е довело до социални трусове в страната.