Лидерът на гражданската коалиция "Изправи се. БГ. Ние идваме" (ИБГНИ) Мая Манолова признава загубата формацията на парламентарните избори, въпреки че смята, че е важно гражданите да ги спечелят и промяната да се случи. Тя поздрави "Продължаваме промяната" за спечелите избори, като открои, че пред Кирил Петков и Асен Василев стои предизвикателството да направят кабинет.

Хората искат правителство на промяната и резултатите от изборите показват точно това, каза Манолова след съдебното заседание във ВАС за обжалване броенето на контролните разписки от машинното гласуване.

Манолова не е изненадана от ниската избирателна активност след "сапунения сериал на Борисов"

Манолова не е изненадана от ниската избирателна активност след "сапунения сериал на Борисов"

ИБГНИ подкрепя "Продължаваме промяната", не иска постове

ИБГНИ ще продължат да работят за промяната на разграждането на едноличния модел и изключването на мутрите от властта. ИБГНИ винаги ще стоят зад каузата "Мутрите вън" и ще настояват за подкрепа на хората и бизнеса.

Манолова подчерта, че не си търси работа, има си адвокатска кантора и никой от ИБГНИ не е ламтял за постове в изпълнителната власт. Това, което тя очаква, е да има правителство на промяната от хора с експертиза. Надеждите на хората е да има промяна и желанието на обществото да бъде изгонена мафията от властта е огромна, каза още Манолова.

На настоящите избори резултатът на ИБГНИ бе 2,6%