За каузите на хората може да се работи и в парламента, и извън парламента. Това заяви Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме" след излизането на първите прогнозни резултати, според които коалицията остава под прага за влизане в следващото Народно събрание, съобщава bTV.

Тя посочи, че с Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и останалите политически лидери в коалицията ще излязат с коментар след излизането на окончателните резултати.

След сапунения сериал, който Бойко Борисов разви през последната седмица с цялото недоверие в честността на вота, това не е изненада, отбеляза Манолова по повод ниската избирателна активност.

Цветозар Томов: Рекордно ниска избирателна активност на изборите 2 в 1

Цветозар Томов: Рекордно ниска избирателна активност на изборите 2 в 1

55 машини за гласуване в страната са спрели работа

Тя обясни, че целта е била на изборите да отидат твърдите ядра на партиите, а ИБГНИ е гражданска платформа и няма свое твърдо ядро.

Манолова поздрави "Продължаваме промяната" за високия резултат и заяви, че очаква политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев да стане първа сила.

"Ние подкрепяме мнозинството на промяната, това беше нашата кауза в предизборната кампания. Никой от нас не е кандидат за постове", изтъкна тя.

Манолова посочи, че ИБГНИ подкрепя Румен Радев за втори мандат и ще застане зад настоящия държавен глава на балотажа. Тя бе категорична, че изборите ще приключат, когато Румен Радев окончателно спечели президентските избори.