"Гласувах за президент-държавник, който винаги ще се ръководи от интереса на България, който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана в конфликти, ще налага вето на закони, в които има корупция и ще превърне КСНС в орган, където държавници ще мислят за страната." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас в 25 ОУ "Д-р Петър Берон".

От проведените до този момент разговори, Нинова е обнадеждена, че ще има правителство. От вторник БСП започват разговори в 18 експертни групи, социалистите ще си сложат програмата на масата и ще работят в диалогичност с останалите. Нека вървят преговорите, ще ви държим в течение. Нека да потръгнат нещата и ще видите, уточни тя.

Нинова добави, че математиката показва, че без подкрепата на БСП не може да бъде съставено правителство. Тепърва ще се разговаря за министри и за личностите, които имат качества да изпълнят общото.

Преговорните групи за правителство готови - първо важните теми, после "джендър идеологиите"

Преговорните групи за правителство готови - първо важните теми, после "джендър идеологиите"

Петков се надява всеки да може да си каже всичко

В решенията на НС на БСП има поставени теми, за които няма да има компромис - Република Северна Македония и неприемането на Истанбулската конвенция. Това, което БСП предлага в програмата си за първите 100 дни е намаляване на цените на горивата и храните от малката потребителска кошница, а не промени в данъчната система. Кардинална промяна в данъчното законодателство не се е обсъждала.

Нинова смята, че бюджетът е едно от първите неща, които трябва да се дискутира и приеме, особено в приоритетите на червените социалната политика. Бизнесът е зле, здравеопазването има нужда от подкрепа и за Нинова е важно да се приеме бързо бюджета за 2022 г. Нека сега положим същите усилия, както с актуализацията на бюджета, призова Нинова. Това е важно за хората, тъй като те иначе не биха разчитали на помощ.

БСП не се събра на Позитано, Пленумът неприсъствено даде мандат на Нинова
Обновена

БСП не се събра на Позитано, Пленумът неприсъствено даде мандат на Нинова

Националния съвет на партията е онлайн, а решенията ще са на подпис