От ГЕРБ приемат резултатите от проведения балотаж такива, каквито са. Това заяви Деница Сачева, цитирана от Нова телевизия.

Това обаче не означавало, че няма да направят анализ за това как се е провела предизборната кампания и доколко е било честно това състезание.

Припомняме, предварителните резултати сочат, че кандидатът, подкрепен от партията на Бойко Борисов - Анастас Герджиков, губи битката за "Дондуков" 2.

Според Сачева ниската избирателна активност говори ясно за това, че хората са били уморени от толкова много избори. Имало и прекалено много съмнения за начина, по който вотът е бил проведен.

Румен Радев затвърди срещу Герджиков с над 66%

Румен Радев затвърди срещу Герджиков с над 66%

На балотажа за президентските избори

Тя отчете, че за първи път от известно време се е разиграла етническата карта, заформил се е дори международен скандал. По нейни думи категорично не е била добра практика да се влиза с Икономическа полиция в Софийския университет.

Сачева подчерта, че кандидатът, когото са подкрепили, е имал "много добри качества".

"Той беше достоен за президент. Със сигурност ще намери начин как да продължи в своето обществено амплоа, така че да изпълни обещанията, които е приел, и ангажиментите, които поема, особено по отношение на обединението на хората", заяви тя.

Тя бе категорична, че решението на ГЕРБ за подкрепа на Анастас Герджиков е било правилно.

Той беше много ярък антипод на всичко, което президентът Радев не е, обобщи Сачева.

Герджиков призна победата на Радев, но държавната машина работила против него

Герджиков призна победата на Радев, но държавната машина работила против него

Нека се надяваме да се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози