Три нови случая на заразени с COVID-19 в област Русе. Два от тях са на майка и дъщеря. Те са се завърнали наскоро от Украйна, минавайки през ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщи БНТ, позовавайки се на Регионалната здравна инспекция-Русе.

Оплакванията на детето са се изразявали в повишена температура до 38.2°С, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица.

При майката оплакванията са почти същите.

И двете са откарани с линейка на Центъра за Спешна медицинска помощ до инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев".

Третият случай е на жена на 81-годишна възраст. От 17-ти юни тя е била приета на болнично лечение в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център, като веднага след появата на симптоматиката, типична за коронавирус, й е направена рентгенова снимка на бял дроб, от която са видни данни за пневмония.

По данни на Регионалната здравна инспекция осем са случаи на коронавирус към момента, като пет от тях са хоспитализирани, а останалите трима са на домашно лечение. Така общият брой на диагностицираните пациенти с COVID-19 в Русенско стана 25.

Понастоящем поставените под карантина в областта лица са 386, а за други 5588 тя вече е изтекла. Така общият брой на тези, които са били или продължават да бъдат под карантина е 5974.

Припомняме, че за последното денонощие има 66 нови случаи на коронавирус в страната, като общия брой на заболелите от COVID-19 в България вече е 4691.