Горски стражар и полицаи заловиха крадец на гориво от техника, работеща по ремонта на пътя Русе - Кубрат, съобщи БНТ. При нощния обход на землището на село Хотанца горският служител видял на черния път лек автомобил с отворен багажник, а в близките храсти забелязал човешка фигура.

След оглед полицаите и горският стражар намерили няколко пластмасови туби, пълни с дизелово гориво, а в близост легнал в житната нива мъж.

При изясняване на самоличността му се оказало, че той е на 36-години, стар познайник на органите на реда. Изяснено е, че същата нощ мъжът е източил около 80 литра дизелово гориво от багер, собственост на фирма, която ремонтира пътя Русе - Кубрат в близост до разклона за с. Семерджиево. Ако вината му бъде доказана, наказанието е до 8 години затвор.

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат започва през септември

Ремонтът на пътя Русе-Кубрат започва през септември

Протестът на местните остава

Припомняме, ремонтът на пътя Русе - Кубрат започна през септември 2020 година.

На 11 юли шофьори от Русе протестираха по нестандартен начин, като на пътя за Кубрат са оградили дупките на пътя с бяла боя и са написали "Срам" и "С любов към АПИ".

Още през 2018 г. жители на Кубрат блокираха главния път за Русе на изхода от Кубрат заради многобройните дупки по пътищата и към Русе, и към Разград.