Ремонтът на пътя Русе-Кубрат започва през септември. Това стана ясно след среща на председателя на АПИ Георги Терзийски и кметове на населени места от региона, съобщи БНТ. 

През септември започва строителството на 47 км от пътя Русе-Кубрат и се очаква следващото лято той да е готов. 

Срокът за изпълнението е 10 -месечен след подписването на акта за откриване строителната площадка. т.е. септември започваме строителството, догодина лятото ще може да се пътува по един рехабилитиран, обновен, безопасен път, обясни Георги Терзийски.

По думите на Терзийски, тази година Агенция "Пътна инфраструктура" започва с процедурите на отсечките от Русе до Бяла и на обхода край Бяла от магистралата Русе-Велико Търново.

Общински съветници настояват за съфинансиране за ремонта на пътя Русе- Кубрат

Общински съветници настояват за съфинансиране за ремонта на пътя Русе- Кубрат

Местният парламент ще настоява и министерският съвет да се ангажира

Той отбелязва, че това е свързано с много подготовка и много работа на експертите на Агенцията. Докато се стигне до строителство, има една невидима за никой работа по освобождаване на трасето, по отчуждителни процедури, обезщетения, обжалвания. По-рано от 2021 г. края няма да успеем да стигнем до строителство, уточни Терзийски.

В същото време жителите на седемте населени места, които са недоволни от състоянието на пътя Русе-Кубрат, заявяват, че насроченият за събота протест остава.

Организаторът му Александър Михайлов уточни, че главният път Русе-Разград няма да бъде блокиран, но каза, че през следващите месеци протестите ще продължат.

Протестиращите допълват, че единственото условие да не излязат на пътя е още в петък строителни машини да започнат ремонт на участъка Русе-Кубрат.

Припомняме, че проблемът с ремонта на пътя Русе- Кубрат е от години.

На 11 юли шофьори от Русе протестираха по нестандартен начин, като на пътя за Кубрат са оградили дупките на пътя с бяла боя и са написали "Срам" и "С любов към АПИ".

Още през 2018 г. жители на Кубрат блокираха главния път за Русе на изхода от Кубрат заради многобройните дупки по пътищата и към Русе, и към Разград.