БСП се съобразява с мерките на кризисния щаб и отменя всички районни конференции. Това ще наложи отмяна на градската конференция, която е под нормата предписана от Националния кризисен щаб, заяви Калоян Паргов, цитиран от БГНЕС.

На въпроса дали това може да забави изборите на БСП, Парков коментира, че би ги забавило, но поясни, че националната кампания е трябвало да стартира на 26 март и да приключи на 26 април. Ясно е, че тя няма да се осъществи в тези срокове, 

На въпрос дали може да се стигне и до отмяна на избора за председател, Парков бе категоричен, че това няма как да се случи.

Припомняме, че преди три дни стана ясно, че заради развитието на епидемиологичната ситуация в страната, ИБ и ръководството на ПГ на "БСП за България" спират временно отчетно-изборната кампания в партията.

В БСП никой не знае колко души ще избират лидер

В БСП никой не знае колко души ще избират лидер

Миков: Левицата е в отчетно-изборна кампания, а отчети няма, има само избори

Лидерът на социалистите в столицата е сред номинираните за председателския пост. С най-много номинации са настоящият лидер Корнелия Нинова - 31 и Кирил Добрев - 13. Централната комисия за пряк избор на председател на БСП до 21 март ще обяви имената на тези, които са дали съгласие да участват в надпреварата.

Освен номинации за председател на БСП, местните структури правят и отчет за дейността си през изтеклия мандат и предложения за членове на националните и местни ръководни и контролни органи на партията.