Шансовете на този парламент да излъчи правителство намаляват значително. Напрежението в НС вещае политическа криза, но е трудно да се каже дали предстоят нови парламентарни избори.

"Има такъв народ" (ИТН) бяга от думата "коалиция" като дявол от тамян, защото са обременени и комплексирани. Обременени са от суета, от непознаване на политиката, от несъобразяване с живия живот", убеден е Миков.

Така коментира политическата ситуация в страната в момента бившият лидер на БСП Михаил Миков за "Денят ON AIR".

За него е голяма грешка прдставянето на проектокабинет, състваен с непознати на обществеността лица. "В управлението трябва да бъдат хора, които са познати на обществото, с авторитет, за да получат обществена подкрепа. Това е смисълът на персоналния състав на Министерския съвет", мотивира се Миков. 

Членовете на БСП искат писмено споразумение с ИТН

Членовете на БСП искат писмено споразумение с ИТН

Въпросът е, че всички партньорства си имат цена...

Според него, няма как ИТН да са сближили по време на разговорите си с БСП позициите на 90% и на толкова да се припокриват и с "Демократична България".

"Някой лъже. Ще бъде пагубно за БСП, ако подкрепи ИТН. Или БСП е отишло толкова надясно, или ни лъжат, че има чак такова съвпадение в програмата им. БСП и другите партии се чудят как да се примъкнат към това управление, а ИТН не има дават шанс да го направят по-обосновано", заяви той. 

По етажите на политиката в момента вървят смешни и тъжни неща. Проблемите на обикновения човек сега са съвсем различни - пожарите в страната, високите цени на тока и поскъпването на основни стоки, обобщи ситуацията в страната Миков.