Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че няма усещането, че е подслушван.

Този коментар министърът направи пред български журналисти в сръбската столица, където е на посещение.

По повод изказването на Анастасия Мозер вчера Миков заяви, че многократно е говорил с нея, но този случай му звучи като "закачка".

В Белград министрите на вътрешните работи Михаил Миков, Ивица Дачич и Кристиян Давид подписаха Протокол за засилено тристранно сътрудничество в борбата с престъпността и особено трансграничната престъпнос, съобщиха от пресцентъра на министерството.

България, Сърбия и Румъния се договориха за сътрудничество в предотвратяването, недопускането, установяването, разкриването и разследването на организирана престъпност, тежки престъпления срещу личността, трангранична престъпност, терористични актове, производство и трафик на наркотици, оръжие и хора.

Министрите се договориха и за провеждането на съвместни учения на полицейски части. Сърбия предложи три сфери за обучение - антитероризъм, в който домакините имат най-голям опит, и до края на годината ще организират учение на специалните части за отразяване на терористична анака срещу критична инфраструктура.

Сърбия и Румъния подкрепиха идеята на България да започне работа по подготовката на двустранни гранични споразумения за пътуване на гражданите от двете страни на границата без визи, което ще улесни комуникациите и бизнеса