"Ще подам сигнал в прокуратурата срещу транспортния министър за набеждаване.". Това заяви пред БиТиВи Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Поводът за това са думите на министър Николай Събев, който нарече превозвачите "Хора, които нямат интерес България да бъде независими от руските енергоносители".

По думите й протестите на превозвачите са с изцяло икономически характер. Единственото, което мога да коментирам е, че в началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин. Исканията ни са същите както в началото", добави Милтенова.

Тя отправи апел разговорите между властта и протестиращите да се върне към професионалния диалог и да не се политизират.

Милтенова коментира и поисканата й оставка от транспортния министър. Тя бе категорична, че ще подаде оставка, само ако министър Николай Съвев направи същото.

Милтенова заяви, че превозвачите не са променили исканията си. Те продължават да настояват за премахване на биодобавката в горивата, премахването на акциза, одит на тол системата и разширение на обхвата на субсидираните превози.

По-късно днес предстои да се проведе нова среща между правителството и превозвачите.

Припомняме, че по време на срещата, провела се на 5 май, превозвачите напуснаха бесни Министерски съвет, защото исканията им не били чути.

За утре, 18 май, е насрочен нов протест на превозвачите, в който ще се включат и служителите на столичния градски транспорт.

Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

От бранша твърдят, че правителството не иска да преговаря