От днес минималната пенсия в България е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение на пенсиите в новото правителство. След днешното увеличаване на пенсиите доходите на над 800 хил. български пенсионери ще се повишат. Това е второто увеличение на пенсиите. От юли месец размерът на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се повиши от 161,38 лв. на 180 лв.

Изплащат по-високите пенсии от 7 юли

Изплащат по-високите пенсии от 7 юли

НОИ няма да изпраща разпореждания за новите размери на пенсиите

По темата с инвалидните пенсии, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че голям процент от ТЕЛК-овите решения не отговарят на здравословното състояние на хората.

"Инвалидните пенсии в България взимат около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние. Погледнете само феноменът инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях", изтъква Каракачанов и добави, че вече са в ход реални действия в тази посока.

По думите на Каракачанов пресичането на подобни измами ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева.

"Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт. Стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността", каза още лидерът на ВМРО.

"Обединени патриоти" излъгаха хората за пенсиите, нападнаха ги от "Воля"

"Обединени патриоти" излъгаха хората за пенсиите, нападнаха ги от "Воля"

"Опитват се да се оправдават, че не изпълниха обещанието си"

"Няма да спрем да се борим за преизчисляване на всички пенсии. Това ще доведе до увеличаване на пенсиите с между 20 и 30 %. Ще продължим да се борим за вас", заяви също и лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещение в дом за възрастни хора във Варна.