От правителството отхвърлиха идеите са създаване на още един щаб - икономически - за преодоляване на последиците от кризата.

На брифинг в МС вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Деница Сачева и Емил Караниколов увериха, че правителството има достатъчно щабове, междуведомствени групи и съветници, с които мерките за подпомагане на бизнеса в кризата се съгласуват.

Според Томислав Дончев критиките от страна на президента, че мерките са неефективни и трябвало да бъде създаден икономически и социален съвет, се дължат на недобра информираност.

Илияна Йотова настоя за втори щаб - икономически

Илияна Йотова настоя за втори щаб - икономически

Отсрочване на социалните осигуровки с 3 месеца предлага вицепрезидентът

Вицепремиерът призова президентът да чете медиите и вестниците. Иначе съвети и щабове правителството има много, но въпросът е не в безкрайни съвети и дискусии, приоритет е да бъдем бързи, изтъкна Дончев.

Социалният министър Деница Сачева също посочи, че правителството има много съвети, като например Министерския съвет и Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Мерките са съгласувани с Националното сдружение на общините и трябва да престанем да се замеряме със съвети, а да работим за живота и здравето на хората, настоя Сачева.

На брифинга беше представен стартът за програмата за подпомагане на микро и малки предприятия, отчет за безработицата и социалните мерки, както накратко бе коментирана и идеята в аванс за създаване на "Държавна петролна компания".

Държавата да има своя петролна компания, предлагат от Финансовото министерство

Държавата да има своя петролна компания, предлагат от Финансовото министерство

Петролни продукти на частни компании да се складират и в държавните бази