Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи окръжен съдия Деница Вълкова на Димитър Желязков -Митьо Очите и 12 негови приближени, информира Дарик радио.


Мотивите за решението ще бъдат предоставени на защитата утре. По разпореждане на съда мярката се прилага незабавно. Вероятно адвокатите на Очите ще обжалват.


Три часа продължи съдебното заседание в Бургас по искането за постоянен арест на 13-те задържани за организирана престъпна мрежа за притежание и разпространение на наркотици по южното Черноморие.


Припомняме, днес изтича 72-часовата мярка за неотклонение на Митьо Очите и компания.
Според прокуратурата има достатъчно доказателства за вината на задържаните.


Окръжният прокурор Свелозар Костов представи в съдебната зала, цитиран от БНР, схема със структурата на престъпната организация.


В нея като ръководители са посочени Димитър Желязков - Митьо Очите и Янко Гюров-Помориеца.

Останалите задържани са събирали и отчитали парите от продажбите на наркотици, пакетирали са дозите и са ги предоставяли на уличните наркопласъори.


Основните доказателства по делото се съдържат в показанията на двама анонимни свидетели и в оперативните данни, събрани със специални разузнавателни средства.
Според адвокатите на задържаните няма конкретни данни за престъпната дейност на обвинените.


По думите на защитниците тезата на обвинението е подкрепена само от доклади и изследвания на неправителствена организация, протоколи от дописки и копия от стари дела.