В много български градове местните ще посрещнат 2017 г. на открито. В София вече традиционно Нова година се посреща на открито от хиляди столичани на пл. "Александър Батенберг". 

Концерт "Най-дългото хоро в Люлин" се организира за 23 часа пред храма "Свети Климент Охридски" в столичния квартал. Участници са народният певец Илия Луков, фолклорният състав "Мездра" и ди джей. Община Люлин кани жителите на квартала да посрещнат на открито Новата година.

С наздравици, баници с късмети и концерти на открито ще посрещнат Новата година във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Павликени, съобщава кореспондентът на БНР.

С фолклор, рок, фойерверки и шампанско ще посрещнат 2017 година на открито жителите и туристите във Велико Търново. Новогодишният концерт започва час и половина преди полунощ. Търновци ще се забавляват с група "Бакали", Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл, както и рокаджиите от "Д2".

В Горна Оряховица на сцената излизат певците от вокален състав "Нова музика", а в музикалния маратон ще се включи и Жана Бергендорф.

В Свищов ще се веселят с брас-бенд "Виво Монтана". От празничната томбола ще бъде изтеглен късметлията, който ще спечели прасенце.

В Павликени ще се извият кръшни хора под акомпанимента на оркестър "Извор". Навсякъде ще има баници с късмети и червено вино.