Франция затяга мерките. Който иска да се движи повече от 10 км може да го направи с удостоверение за адресна регистрация. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР).

Мярката влиза в сила от 3 април 2021 г. и ще се прилага до 1 май. За придвижване на разстояние повече от 10 км от дома е необходима атестация за придвижване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Франция въвежда трета блокада за месец

Франция въвежда трета блокада за месец

Макрон обяви вечерен час и дистационно обучение, които могат да бъдат удължени

Пътуванията между областите в цялата страна се забраняват след 5 април, освен по неотложни императивни лични и професионални причини, които се удостоверяват с атестация, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

От посолството напомнят, че българите могат да гласуват, но трябва да попълнят атестация за придвижване по изключение между 6 ч и 19 часа, както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската лична карта. Необходимите документи са публикувани на страницата на посолството ни в Париж - https://www.mfa.bg/embassies/france/news/28999.