На 12 май ръководството на парламентарната вътрешна комисия и двама нейни членове - Надка Балева от БСП и Атанас Атанасов от ДСБ - ще посетят МВР и ДАНС, за да се запознаят на място с исканите от комисията материали за разработка „Лиани" и телефонните разпечатки на депутати.

На следващия ден комисията планира да проведе изслушване на министъра на вътрешните работи Михаил Миков по тази тема. Това съобщи председателят на комисията Минчо Спасов след заседанието на комисията.

На това заседание комисията очакваше да се запознае с наличните разпечатки или установки на телефонни разговори на депутати, както и разработката „Лиани" - докладите на НСБОП, намиращите се МВР и ДАНС.

Това не се състоя, както поясни Минчо Спасов, тъй като е постъпило писмо от вътрешния министър, в което се твърди, че поради краткия срок той не е успял да подготви необходимата информация.

Спасов подчерта, че писмото, което комисията е поискала запознаване с материалите е от есента на миналата година и че обещаните материали и разпечатки по „Лиана" не са постъпвали в комисията.

„За това ще отидем лично и ще се запознаем на място в МВР и ДАНС", каза Спасов.