МВР получава сигнали на обявените горещи телефони за разследването на Васил Божков. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Младен Маринов в парламента. Какви обаче са сигналите той не разкри.

Получаваме различни сигнали и към момента те се проверяват, лаконичен бе той в отговор на въпроса дали постъпват сигнали срещу бизнесмена за изнасилвания и убийства, едно от които е евентуално и покушението срещу Манол Велев от 2007 г. Телефонните линии остават отворени. А всеки сигнал се проверявал от МВР.

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди бившия му съдружник Цветомир Найденов

Припомняме, че на 4 февруари специализираната прокуратура отдели материали от първото обвинение срещу Васил Божков, което беше за спестените такси към държаната от хазартния бизнес. По този начин специализираната прокуратура образува ново разследване срещу него.

Това е свързано и с твърденията за изнасилвания на жени, които бяха отправени от бивш съдружник на бизнесмена в хазартния бизнес Цветомир Найденов. Той призова и да се разследва евентуална връзка на Васил Божков с покушения.

Още тогава МВР призоваха гражданите да се свържат с тях.

Припомняме, срещу Васил Божков има обвинения за организирана престъпна група за източване в областта на хазарта, а също така тече и проверка от тази сутрин за произхода на културно-историческите ценности от колекцията му.