На съд отива детегледачка, направила опит за кражба. Това съобщи Софийска районна прокуратура. Д. К. и Д. Щ. живеели с децата си в жк. "Лозенец", гр. София. В края на месец юни 2019 г. Д. Щ. наела обвиняемата С. С. за детегледачка. От август до началото на ноември 2019 г. от жилището изчезвали парични суми и бижута и те се усъмнили, че кражбите вероятно са извършени от С. С. По тази причина в жилището била монтирана камера. На телефона на Д. К. било инсталирано приложение за достъп до видеокамерата.

На 19.11.2019 г. Д. К. и Д. Щ. излезли от дома си. Преди това Д. Щ. заключила кабинета в жилището и скрила ключа. В жилището останала С. С. и едно от децата. Около 09:11 ч. на същата дата Д. К. получил на телефона си сигнал, че видеокамерата в кабинета му засича движение и записва. Тогава Д. К. видял как обвиняемата тършува из мебелите и взима пликове, в които съхранявал парични суми. Д. К. веднага уведомил Д. Щ. и тя подала сигнал на телефон 112.

Арестуваха рецидивист за кражба на бронзова статуя за 45 000 лв.

Арестуваха рецидивист за кражба на бронзова статуя за 45 000 лв.

Релефът е бил свален от фасадата на Националното училище за изящни изкуства в София

Около 09:40 ч. Д. К., Д. Щ. и полицейски служители били пред жилището. Д. Щ. отключила входната врата и влязла вътре с полицейските служители. В този момент С. С. се намирала в спалнята пред отворен шкаф. Полицейски служител заявил на обвиняемата, че се извършва проверка и да извади всичко, което има в себе си. С. С. извадила хартиен плик, съдържащ пари - банкноти в различни валути и с различен номинал, и го хвърлила на пода. Паричните средства били в общ размер 1176,08 лева. Обвиняемата С. С. била задържана от полицейските служители, веднага след това в жилището били извършени действия по разследването.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу С. С. да бъде насрочено за разглеждане в съда.