На съдебната скамейка отиват двама, опитали да оберат над 100 хил. лева от банкомат, съобщи Софийска районна прокуратура.

Срещу двамата е внесен обвинителен акт, затова че опитали да задигнат 104 180 лева от банка в столичен МОЛ.

Престъплението е станало на 25 септември 2019 година. За целта обвиняемите се снабдили с радиостанции и инструменти, които да подпомогнат дейността им по проникване в помещението и разбиването на банкомата.

Един от обвиняемите Ангел П. останал в близост до помещението, където се намирало АТМ устройството, като с радиостанция контролирал действията на Маруан Е., който проникнал в помещението, чрез подправен ключ, за да отнеме намиращите се в банкомата парични средства в размер на 104 180 лева.

Около 21.20 ч., на същата дата, служители на СДВР забелязали обвиняемия Ангел П. Когато видял униформените той побягнал, но се спънал и паднал. Полицейските служители извършили проверка на Ангел П. и установили, че в ухото му има слушалка, свързана с радиостанция. По същото време при полицейските служители дошъл техен колега, който заявил, че не може да се влезе в помещението, където се намира АТМ устройството.

На мястото полицейските служители установили, че камерата за видео наблюдение в банкомата е разместена. Служителите започнали да чукат по вратата, като използвали думите: "Полиция, отвори вратата". Малко след това вратата била отключена от Маруан Е., който излязъл и заявил, че се предава. Двамата обвиняеми били задържани.

Към настоящия момент Ангел П. и Маруан Е. изтърпяват наказание "лишаване от свобода" в Затвора - гр. София. Предстои делото срещу тях да продължи в Софийски районен съд.